Sillvik

Sillvik

Sillvik är Kulturella UngdomsRörelsens sommarhem. Sillvik ligger beläget i Botkyrka kommuns nord-västra ände straxt bortom Sturehovs slott i Norsborg. Kulturella UngdomsRörelsen är en ideell, religiöst och politiskt obunden förening som bildades 1905.

Sillvik byggdes 1884-85 i snickarglädje för Lennart Reuterskiöld och hans blivande fru Ingegerd Posse på Sturehovs slotts ägor i Norsborg. Byggnaden har 16 rum i tre våningar, tre altaner och knappt tio kakelugnar, som tyvärr inte är i brukbart skick.
Huset ligger högst upp på en kulle och omges av en engelsk park med bland annat många bokträd samt en något vildvuxen fruktträdgård. Egen brygga och bastu finns nere i viken.

Sillvik byggdes 1884-85 i snickarglädje för Lennart Reuterskiöld och hans blivande fru Ingegerd Posse.

Föreningens medlemmar är fördelade på olika avdelningar. Folkdanslaget, Sångkören KURRY och Sillviks vänner.

Här anordnas kollo och Sillvik kan även hyras för lägerskola eller liknande barnverksamhet.

För allmänheten anordnas konsertkvällar på sommaren. Musik på Sillvik bjuder på ett allsidigt program med klassisk musik i det lilla salongsformatet.

Hitta hit

Från Stockholm med bil:

Åk E4 mot Södertälje. Sväng av vid trakfikplats Hallunda. Följ gamla “riksettan” förbi Botkyrka kyrka och följ skyltar till Sturehofs Slott. Direkt efter Sturehofs slott, där allén börjar, sväng ut på en liten grusväg och följ den över åkern.

Från Stockholm kommunalt:
Ta tunnelbanan till Hallunda/ Norsborg sedan buss 708 till Gamla Norsborg. Promenera c:a fyra kilometer.

GPS: WGS 84 decimal (lat, lon): 59.26053, 17.74002

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *